תשעה צעדים לרכישת דירה כמו מקצוענים

רכישת דירה היא אחד הצעדים הכי מסובכים שאנו עושים ובו זמנית גם נחשבת לאחת ההוצאות הכספיות הכי משמעותיות שנעשה בימי חיינו. אז איך לגשת לפרויקט כזה? עם מי מדברים? מה בודקים?

רכישת דירה היא אחד הצעדים הכי מסובכים שאנו עושים ובו זמנית גם נחשבת לאחת ההוצאות הכספיות הכי משמעותיות שנעשה בימי חיינו. אז איך לגשת לפרויקט כזה? עם מי מדברים? מה בודקים? והכי חשוב – איך עוברים את התהליך בצורה הכי חכמה, ללא טעויות ובצורה שתחסוך לנו עד כמה שיותר כסף וכאבי ראש? אריק דניאל, מנכ"ל חברת ארזים (ג.י.א) מקבוצת אורון אחזקות והשקעות, עם תשעה טיפים שכל רוכש דירה פוטנציאלי חייב לדעת.

1. ערכו בדיקה מעמיקה בין כל משרדי המכירות באזור שבחרתם

מיד לאחר שבחרתם את איזור הדירה בו אתם רוצים לרכוש את הדירה, החלו בסבב בדיקות מקיף אצל כל משרדי המכירות באותו האזור. בדקו, קבלו רושם ושאלו שאלות שחשובות לכם אצל כל משרד ומשרד. לאחר מכן, רכזו את כל המידע שברשותכם וצמצמו אותו לדירות הרלוונטיות ביותר עבורכם.

2. בדקו האם מחירי הדירות שהוצעו לכם עומדים בתקציב הכספי שלכם

רק אחרי שישבתם בצורה מסודרת וקבעתם לעצמכם את תקציב הגג אותו אתם לא מוכנים לעבור, המשיכו הלאה לחיפוש הדירה. ניתן להיוועץ ביועץ משכנתאות שידע לכוון אתכם, בהתאם לתקציבכם, ליכולתכם בטווח הדירות המוצעות בהתחשב בגובה המשכנתא.
 
3. השאירו יתרת תקציב להוצאות בלתי צפויות

מלבד מחיר הדירה בלבד, צפויות לכם עוד שלל הוצאות נלוות דוגמת שכר טרחת עו"ד, תשלומי הצמדה למדד, חיבורי חשמל, מס רכישה וכו'. חשוב מאוד שתקחו את כל הוצאות אלו בחשבון כאשר אתם משכללים את מחירה הסופי של דירתכם.

4. בדקו היטב את ההצעות במשרדי המכירות 

חשוב מאוד לא להיסחף אחר ההצעות האטרקטיביות שיציעו לכם משרדי המכירות. כאנשי מכירות מנוסים, ינסו לשכנע אתכם לרכוש דירות "זולות" במגוון אמצעים ועזרי פרזנטציה, כאשר האמת רחוקה מכך. גם במקרה והדירות זולות יותר מפרויקט מתחרה, על הנייר, יש לבדוק כי הן אכן זהות מבחינת המפרט, שטח, הצמדות כמו מחסן או חנייה וכו'.
 
5. בדקו את הבטוחות שהקבלן מציע

לפעמים מה שזול הופך ליקר מאוד. תבדקו ותוודאו בקפידה את ערובות והבטוחות אותן מציע הקבלן. רכישת דירה ללא ליווי בנקאי למשל, יכול להוביל לאיבוד כל הכסף שהשקעתם על רכישת הדירה במקרה ולמשל הקבלן פושט רגל.

6. להיעזר בשירותי עו"ד

כדי להימנע מטעויות שנובעות מחוסר ידע, מומלץ מאוד להיעזר בעו"ד המתמחה בתחום, שילווה אתכם בכל שלבי הרכישה, יעבור את פרטי החוזה וימנע מכם לחתום על מסמך שיפגע בכם בעתיד.

7. מבצעים

גם כשאתם נתקלים ב"מבצע", יש חשיבות גבוהה לעבור על פרטיו. לא תמיד מחיר זול המוצג במודעה הוא אכן זול ולא תמיד הוא ישקף הנחה אמיתית. יש לבחון את מחיר הפתיחה, לפני המבצע, ולהשוות לדירות דומות בפרויקטים.

8. תזמון הרכישה

חשוב מאוד לשים לב לתזמון הרכישה. יש לנהל מו"מ על מחיר הדירה לתקופה סבירה ולא להגזים. מו"מ ארוך מידי יכול להוביל למכירת הדירה אותה רציתם. כמו כן, יש נטייה להיות מושפעים מדברים המפורסמים בתקשורת או בפיהם של סוכנים ממולחים ויש לבדוק פעמיים כל "עובדה".

9. חברת הבנייה

בדקו מי מוכר לכם את הדירה. ערכו תחקיר מעמיק על חברת הבנייה, על הקבלן ועל כל גורם מעורב. יש לשים לב למידת שביעות רצון לקוחות עבר, רקורד בנייה, רמה ואיכות. חשוב לוודא כי לדירה יש "בית", מקור מוסמך ורציני שאחראי עליה, גם לאחר ביצוע העסקה.

הכותב הוא אריק דניאל, מנכ"ל חברת ארזים (ג.י.א) מקבוצת אורון אחזקות והשקעות.