פרויקטים חדשים
לצפייה בכל הערים

פרויקטים חדשים באבן יהודה, דירות חדשות באבן יהודה

(לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש המבוקש)

דירות להשקעה באבן יהודה, התחדשות עירונית באבן יהודה, דירות חדשות באבן יהודה, נדלן באבן יהודה, פרויקטים חדשים באבן יהודה, מחירי דירות באבן יהודה, דירות מקבלן באבן יהודה


מחפשים לרכוש דירה באבן יהודה?


אבן יהודה הוא יישוב כפרי וירוק שמוגדר בעצם כמועצה מקומית ולא כעיר כמו שנוטים לחשוב, היישוב מונה כ- 15 אלף תשבים. תושבי אבן יהודה נהנים מאווירה כפרית וחיים שלווים לצד קרבתה לערים מרכזיות בארץ (רק כ- 40 דקות מתל אביב). בבדיקה שנערכה ציונה במדד סוציו אקונומי גבוהה, 8/10, קצב האוכלוסייה עומד על כ- 2% ושיעור האקדמאיים עומד על 35%.

 



לפי הלמ"ס (נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) נכון לסוף 2018, מתגוררים ביישוב 13,7000 תושבים. קצב גידול האוכלוסייה עומד על 0.0% בשנה. נכון לסוף 2017 אבו יהודה דורגה 8 מתוך 10 במדד החברתי הכלכלי. נכון לשנת תשע"ז (2016-2017) אחוז הזכאים לבגרות גבוה ועומד על 83.6 %. השכר החודשי הממוצע של שכיר ב- 2016 עמד על 13,554 ₪ כאשר הממוצע הארצי עומד על 8,913 ₪.



במרכז הקהילתי של אבן יהודה שמים דגש על הפנאי והעשרה בצורה מקצועית ומובנית. ישנו מגוון שלם ורחב של פעילויות שמטרתן העצמה אישית וחברתית. המרכז פונה לטווח רחב של גילים כאשר הוא שם דגש על ערכים, עמדות, ידע, מיומניות רבות המעודדות הרחבת אופקים, יצירתיות, פיתוח עצמיות, שיפור הביטחון העצמי תוך כדי חוויות במרכז.

 

היסטורית העיר

אבן יהודה הוקמה בשנת 1932 על שטח של 5,000 דונם (כיום היא משתרעת על שטח של כ- 8,300 דונם). ע"י אגודת "בני בנימין", 4,000 דונם נרכשו מהנדבן שמואל בלום ועוד 1,000 נרכשו ע"י משפחת חנון וטול כרם.


שטחו של היישוב חולק בין בני מושבות המקום ובין יהודים מחוץ לארץ. כ- 1,500 דונם הוקצו ל – 75 חברי אגודת בנימין (מבני המושבות) בשנתה הראשונה עברו המתיישבים קשיים רבים ותגוררו יחד בצריף גדול. אט אט התפתח היישוב, נבנו בתים מודרניים עם מטבחים, אמבטיות, מרפסות ועוד. היישוב שבתחילת דרכו נקרא" יהודייה" שונה ונקרא על שם אליעזר בן יהודה, מחייה השפה העברית.



עם ההתיישבות מפעל לייבוש ביצות החל לפעול ונעשו במטרה לנטיעת פרדסים, תושבי המקום התפרנסו כשכירים בפרדסים שהיו בשטחי המועצה. בזמן מלחמת העולם השנייה ענף הפרדסנות נקלע לקשיים בשל חוסר ייצוא פירות הדר והתושבים התפרנסו מגידול לולים, עיזים וגידול ירקות.



בשנת 1948 היישוב קיבל מעמד של מועצה מקומית וספח אליו לשטחו (תחום שיפוטו) את היישובים באר גנים (שידוע גם בשם "כפר צור") שהפכה להיות שכונה במושבה. במלחמת העצמאות המושבה קלטה חלק מפליטי המושבה הר-טוב ובשנות ה50 בעקבות מספר עליות קלטה גם עולים מצפון אפריקה ותימן שהקימו שכונות משלהם. כפר הנוער "הדסים" גם נכלל בתחום שיפוט המועצה.

קרא עוד+
(לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש המבוקש)